קייקסמאש או פוטוסמאש – מה עושים כשהבייבי שלנו לא מוכן להצטלם עם העוגה?
אין אין אין חגיגה בלי עוגה. אז אם כבר עוגה, למה לא עוגת קייקסמאש? הטרנד האמריקאי שכבש גם את ישראל בצילומים מתוקים לילדים שחוגגים את יום הולדתם הראשון. למה עושים את זה? מאיפה זה הגיע? איך מבטאים את זה? ומה קורה אם הילד לא אוהב את העוגה?
טרנד הצילומים המתוק הזה הגיע לפני מספר שנים מארצות הברית לישראל, ומאז תדע כל אם עבריה כי תפקיד את ילדיה בידי עוגת הקייקסמאש הראויה לכך.
אז בואו נדבר על זה רגע אחת ולתמיד, איך אומרים? "קייק דה סמאש" / "סמאש קייק"? אז קוראים יקרים, שימו לב, המונח הנכון הוא - "קייקסמאש" (cake-smash). אני מודה שצורם לי באוזן כשאנשים לא מבטאים את זה נכון, אבל האמת היא שהביטוי הזה עבר כל כך הרבה אבולוציות. אחת התאוריות שלי שאנשים מתבלבלים עם טרנד צילומי הכלות "טראש דה דרס" (trash the dress) ולכן אומרים בטעות "סמאש דה קייק" או "טראש דה קייק". אז אם גם אתם חובבי עברית כמוני ויש לכם הצעות לביטוי קייקסמאש בשפת הקודש, שייתן חלופה ראויה לביטוי האמריקאי, אתם מוזמנים להציע! אולי זה יתפוס ("לרמוס את העוגה"? טוב, נראה לי שנישאר באנגלית בינתיים).
יש משהו כל כך טהור וקסום בילד קטן, שפשוט מתפלש בעוגה, טועם ממנה עם הידיים, אוכל ישירות עם הפה ופשוט נהנה ממנה כמו שרק ילדים יודעים. בלי לדאוג שיתלכלך, בלי לשים סינר, בלי לנקות כל שניה את הפנים והבגדים. פשוט לתת לו להיות ילד שנהנה מהרגע בצורה הכי אמיתית וטבעית שיש. לפעמים זאת הפעם הראשונה שהילד טועם עוגה מתוקה בחייו, ואז המאורע מרגש אף יותר. כל מה שצריך לעשות זה לא להסכים לאף דודה או סבתא לתת לילד לטעום עוגה עד גיל שנה כדי לשמור את זה לצילומים.
את העוגה תוכלו לעצב לפי רצונכם וטעמכם האישי ולהוסיף את שם הילד/ה. יש שני סוגי עוגות קייקסמאש עיקריות: עוגת קרם ועוגת בצק סוכר. הצבעים שתבחרו לעוגה יוכלו להתכתב עם הצבעים על סט הצילומים וכך תצרו סט יומולדת מיוחד וצבעוני.
אבל מה קורה אם לאחר שחשבנו ותכננו כל פרט ופרט בעוגה, הגענו לסט הצילומים ולהפתעתו הילד לא משתף פעולה ולא מוכן לגעת בעוגה? גם לילד עם הכי הרבה תיאבון זה יכול לקרות.
כן חברים, זה יכול לקרות לכל אחד, אפילו לילד של הצלמת, אפילו לי! כן כן, הבן שלי שכל כך תכננתי וחשבתי על הרגע הזה שאעשה לו צילומי קייקסמאש, החליט שהוא לא מוכן בשום אופן לגעת בעוגה. הוא פשוט לא אהב את המגע עם המרקם, וכל מגע שלו עם העוגה גרם לו לבכות. כשמדובר בצילומים לילד בגיל שנה, אי אפשר לדעת איך הוא יגיב, כי גם קשה להכין אותו לזה, ולכן יש פה סיכון קל שלוקחים.
אז מה עושים כדי בכל זאת לצאת עם תמונות ליום הולדת שנה?
תמונות בטוחות (safety photos) - כדי להימנע ממצב שיוצאים בלי תמונות מסט היומולדת, במקרה שהילד/ה לא מתחברים לעוגה, תחילה אפשר לצלם אותם על סט היומולדת ללא העוגה כדי שנרוויח תמונות שלהם על הסט כשהם מחייכים, צוחקים ושמחים. זה גם יעזור להם להשתחרר. לאחר מכן נוסיף את העוגה לסט וניתן להם להתרגל אליה, נצלם תמונות עם העוגה ואז נוכל להמשיך להשתולל עם העוגה והצילומים.
רוגע ושמחה - במידה ואין שיתוף פעולה אפשר לנסות להסיח את דעתם עם שירים, להצחיק אותם, והכי חשוב לשמור על אווירה רגועה ונעימה כדי לא להשרות אווירה של לחץ ומתח שיכולה רק להקשות עליהם להשתחרר ולהרגיש בנוח.
אוכל ושינה - חשוב להגיע לצילומים כשהבייבי שלכם אחרי שינה טובה וגם לאחר ארוחה קלה. העוגה לא אמורה להשביע אותו והיא לא במקום ארוחה. אם הוא יגיע רעב לצילומים זה יכול להקשות עליו לשתף פעולה. למרות שיש עוגה מולו, לא בטוח שהוא יבין איך לאכול אותה (תרתי משמע 😊), אז תנו לו משהו לפני כדי שלא יהיה רעב מדי, אבל השאירו לו מקום מכובד לקינוח.
ניצול כל דקה טובה – משך זמן צילומי סשן קייקסמאש הוא עד חצי שעה ברוטו, אבל בפועל גם חמש דקות טובות של צחוק ושיתוף פעולה יכולות להספיק כדי לייצר תמונות טובות של הבייבי שלנו עם העוגה. אז גם אם הוא החליט לא לשתף פעולה, עדיין אפשר להקליק כמה תמונות טובות שלו מחייך ושמח עם העוגה, לצלם קצת קלוזאפים (תקריבים) של כפות הרגליים שלו (נוגעות ודורכות על העוגה), הידיים שמלאות בקרם, וכך ליצור קולאז' של תמונות המעבירות את חוויית הקייקסמאש.
ומה קורה אם בכל זאת אחרי שעשינו את כל זה, הם עדיין לא מעוניינים להצטלם עם העוגה? מנקים אותם (אפשר גם עם מגבונים), מחליפים בגדים (חשוב להביא בגדים להחלפה) וממשיכים לצלם בלי העוגה.
זכרו, העוגה היא מגניבה, יפה (וגם עולה לא מעט) אבל בסופו של דבר היא "פרופ" (אביזר תפאורה) ומי שבאמת חשוב בתמונות האלה זה הבייבי שלכם והחיוך השובה שלו.
קייקסמאש הוא טרנד פופולרי בעיקר בקרב תינוקות בגילאי שנה אשר חוגגים את יום הולדתם הראשון, אבל קייקסמאש אפשר לעשות לא רק בגיל שנה אלא גם בגיל שנתיים ואפילו 30. הכל תלוי ברצון וקצת חוש הומור. אז אם גם לכם מתחשק לחזור לילדות ולהתפלש בעוגה, אל תתנו לאף אחד לעצור אתכם.
מוזמנים להגיב, להוסיף מידע, חוויות מצילומים ולספר כיצד המאמר תרם לכם.
נכתב באהבה ללקוחותיי ולכל ההורים שאוהבים עוגות ואוהבים לתעד ולצלם את ילדיהם,
אורלי לירז. מעוניינים לקבל הצעה לסשן צילומי קייקסמאש מתוק וצבעוני לבייבי שלכם? אתם מוזמנים להשאיר פרטים באתר: